Да похапнем сирене Frezco

Наскоро най-любезно ме поканиха на представяне на сирене Frezco в ресторанта на шеф Виктор Ангелов Chef’s. Събитието беше много приятно и включваше дегустация на сирена и кашкавали на марката Frezco като акцентът беше върху сиренето, което е създадено по вкус на шеф Ангелов. Точно по този повод, той и екипа на ресторанта му бяха приготвили много вкусно меню, което да демонстрира качествата на продуктите. На мен много ми харесаха нещата, които бяха приготвили специално за нас, и много се радвам, че присъствах на събитието.

Като начало ни поднесоха четири вида хапки и от тях личен мой фаворит станаха хапките със сирене върху качамак. Класическа комбинация, но представена по различен начин. Качамакът беше много добре приготвен – хрупкав отвън и топъл и мекичък отвътре, с вкусна плочка сирене отгоре. Идеален! Все пак, от ръцете на професионалисти излиза!

В менюто имаше още салати и специалитети, които бяха много различни и неочаквани като комбинации. Всички демонстрираха какво може да приготви човек със сирене или кашкавал. Разбира се имаше и много вкусен десерт! Направо фантастичен! Сиренето в него се усещаше като крем, беше съвсем приятно топло, и имаше цели двата вида сос, които съвсем да те омагьосат!

Донесах си вкъщи от сирената на Frezco – сиренето с краве мляко и това, създадено по вкус на шеф Виктор Ангелов. Приготвих с тях две рецепти, но ми се иска да експериментирам още на тема българско сирене и особено много, да се науча да приготвям хапките със сирене върху качамак и десерта, който ни поднесаха.

Докато приготвях рецептите със сирената на Frezco: Ароматен кус кус с тиква и шам фъстък и Дип от цедено кисело мляко със сирене и шамфъстък и хрупкав плосък хляб, ми направи впечатление, че и двата вида сирене от краве мляко са много плътни, твърди и с хубава текстура. Режат се на добри парчета и вкусът им е точно както бихме го искали.

За моя вкус, сирената са доста солени и затова е добра идея да престоят във вода, за да се обезсолят. Прави впечатление, че дори след няколко дни във вода, сиренето запазва твърдостта си и не се рони.

При приготвянето на рецептата за кус куса гриловах сиренето като малко се притеснявах дали ще се получи както трябва. За моя радост, много добре се зачерви и беше чудесен завършек.

Доволна съм, и от продуктите, които опитах, и от ястията, които ми поднесоха на представянето. Радвам се за поканата. Шеф Ангелов и екипа на Frezco създадоха един приятен спомен за мен и им благодаря!

Лучия

4 коментара Скрий коментарите

Предимство си е да живееш в София и да те канят на подобни събития 🙂
Ще чакам с нетърпение да научиш как се правят хапките със сирене върху качамак Лу … и да ни подшушнеш и на нас как става фокуса с хрупкав от вън и топъл и мекичък от вътре качамак … направо се облизах докато те четох 🙂 и десерта със сосовете ме впечатли. Сиренето ми ще е по различно евентуално, но пък знае ли човек … може марката му да достигне и европейския пазар? Желая го най искрено на шеф Виктор Ангелов … амбицията на такива хора трябва да бъде възнаградена!
Поздрави миличка и благодаря че ни направи съпричастни с приятните емоции от събитието!

И аз ти благодаря Дани за милите думи 🙂 Дано има успех!
Поздрави, Дани!

Написано е толкова добре, че ми се иска да си приготвя и опитам тези ястия.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here