Кокосови баунти тарталети

Тези кокосови баунти тарталети с черен шоколадов топинг се правят изключително лесно, а са много вкусни и покрай тази си черта, бързо свършващи. Когато видите половинката ви да дойде да си вземе втора тарталета веднага след първата, значи сладкарският ви експеримент е успешен 🙂 Който е почитател на кокос, задължително трябва да ги пробва!
Експериментът започна с приготвянето на основата за тарталетите от вече изпитана рецепта. Приготвих половин доза от тестото и го оставих в хладилника докато мисля какъв да е точно крема. Много ми се искаше да направя кокосов крем с истински наситен вкус. Добре, че беше препоръката на една колежка на мъжа ми за кокосов крем. Девойката е вегетарианка и знае разни пинизчийзки полезни храни 🙂 Тя сподели, че се продава много вкусен кокосов крем в био магазина на Зоя. И наистина е така! Крема е направен от стърготините на истински кокосови орехи, които са дехидратирани. Единственото, което трябва да направите след покупката, е да залеете фините стърготини с топла вода и да разбъркате. Получавате истински вкус на кокосов крем!
Трябва да знаете, че кокосовия крем има свойствата на кокосовото масло и при по-ниски температури се втвърдява. Съответно, ако приберете тарталетите в хладилника, крема ще стане твърд. От това естествено може да се възползвате като си направите домашно баунти или вкусни домашни рафаело бонбони. Аз определено ще се възползвам в най-скоро време 🙂
Крема за тарталетите го правих на око като добавих достатъчно топла вода, колкото да получа еднородна консистенция на крем. Според инструкциите на опаковката, 50 г от кокосовата маса се разтваря в 100 мл вода. Аз използвах 200 г и ги разтворих в не повече от 200-250 мл вода. Непременно ще опитам и крем според инструкциите. Интересно ми е дали стяга по същия начин в хладилник.

Виж рецептата на тази страничка: Кокосови баунти тарталети.

Лучия

7 коментара Скрий коментарите

Определено ми се иска да похапна няколко от тези тарталети! Чудесни снимки, Лучия!

Представям си аромата-вълшебен!Страхотни сладки тарталетки и прекрасни снимки,Лучия!Пожелавам усмихнат юли!

Знам някой на когото много ще се хареса тази комбинация 🙂
А снимките ти отново са вълшебни Лучия!
Поздрави и слънчев месец юли 🙂

Виждам някакво вълшебство тук! Чудесен повод да се съберем на следобедно кафе и тарталетки;)
Страшни снимки, Лучия!

О, изкусителка голяма си, Лучия! Непременно ще ги опитам и докладвам. Прегръдка! 🙂

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here