#SRW2017Autumn Седмица на ресторантите в София 2017 есен в Corso

Ресторант Corso на Шеф Владимир Тодоров е място, което заслужава да се посети. Храната е чудесна, а персоналът наистина се грижи безупречно за преживяването на посетителите си. Обставновката е изключително приятна и се допълва от невероятна гледка към сърцето на София. Витрината на ресторанта гледа към бул. Цар Освободител, Руската църква, Военния клуб. Вечерно време светлините придават чудесна атмосфера.

Sofia Restaurant Week предлага достъпна възможност всеки да се докосне до високите кулинарни умения на шеф готвача и екипа му като опита от менюто, ексклузивно приготвено за Седмица на ресторантите в София 2017 есен.

Днес аз имах възможност да опитам селектирано меню за мен от шеф готвача Влади, което се различава от подбраното за София седмица на ресторантите. Менюто ме впечатли, толкова много с вкус и качество, че аз искам още по-силно да се присъединя към вълната на #SRW2017Autum и следващата седмица да опитам от подбраното за седмицата меню. Най-нетърпеливо бих опитала от свинското коремче с червени чушки и бадеми. Вярвам, че ще бъде невероятно, изненадващо и различно.

 

 

Менюто, което опитах днес включваше:

Испански стартер тортиля с айоли, кисели краставички и пушена херинга.

 

 

След стартера градацията на вкусове и аромати бавно и силно ме завладя.

Следващото ястие бе севиче от пушена на място съомга с вода от домати и копър, каперси, див лук, зехтин и съвършено печено хлебче, впило много аромат в себе си. Тук бях силно впечатлена от вкуса на водатата с която се ароматизираше сьомгата, а и не само тя. Хлебчето също се напояваше прекрасно с нея и комбинацията от трите елемента наистина ме завладя. Сетих се как дядо ми топи хляб в сока пуснат от доматите в салатата. Е, няма нищо общо. Само дядо ако знаеше.

 

 

Продължавам с темпура от пиле и супа от морков с черен трюфел. Тук аромата на трюфела се усеща още при поднасянето на супата. Специфичният му аромат прави вкуса на морковената супа съвършен. Комбинацията е силна, усещането е наситено, плътно, завладяващо. А към тези два компонента се включва и темпурата с пиле със своя характерен аромат и хрупкавост, свеж навит на спирала морков, отново хрупкав и нежна сметана. Съвършенство!

 

 

 

Основното ястие бе свински ребра изненада на шеф готвача със салата от магданоз, краставици и чушка. Ястието нямаше нищо общо с просто ребра. На вид няма как да предположиш какво се крие в привидните крокети. Типично в испански стил под коричката се криеше ароматна мека експлозия от вкусове. И понеже е изненада на готвача, вкусовете в ястиято бяха толкова изненадващо комбинирани, че reverse engineering-a в небцето ми някак не се получи така както очаквах. Успях да усетя крехкото печено и свалено от ребрата месо, композирано в една хармония от вкусове, и опаковано в хрупкава коричка, малко червена чушка, може би сирене, домашен барбекю сос, лека магданозена свежест.. после се разтопих и спрях да го мисля.

 

 

За финал, десертът беше плодова пита със сладолед. Сезонен десерт от съвършено подредени вкусни плодове – малини, къпини, ягоди, боровинки, легнали върху фин крем и поръсени с натрошен меренг, които стоят върху платка (За цялата вечер, единствената ми забележка бе към платката. Не беше съвършено изпечена). И всичко това поднесено с нежен сладолед.

 

 

Като заключение, прекарах една страхотна вечер и с удоволствие ще посетя ресторанта отново. Може би точно за специалното меню на #SRW2017Autumn.

 

Лучия

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here