• Начало
  • Месо
  • Пилешки руладини със синьо сирене и аромат на лимон

Пилешки руладини със синьо сирене и аромат на лимон

На скоро видях една прекрасна рецепта от Емилия Таракчиева в The secret – with love и моментално реших, че това ще приговя за вечеря. Чудесна идея се оказа. Естествено в моята глава като се зароди идея, тя бързо се трансформира, така, че сегашната рецепта се оказа една прекрасна импровизация.

А освен, че рецептата и ме вдъхнови, научих и един трик за обработка на пържолки 🙂 Много хора може да се смеят как мия абсолютно всичко преди да го сготвя, конкретно пържолите, но това е принцип, от който няма как да се откажа. Казвам го не случайно! Обикновенно мия пържолите преди да ги приготвя и това създава определени неудобства при начукването им – навсякъде пръски, дали от пържола, дали от вода. Е сега вече знам какво да правя с митите пържоли 🙂 От днес на сетне ще бъдат прилежно покривани с прозрачно фолио. По този начин хем няма да има пръски при начукване, хем цялостта им ще се запази. Практично и лесно, пък и едно чукче по-малко за измиване.

Продукти:


500 г пилешки гърди без кожа
4-5 консервирани лимона
няколко резенчета моцарела – около 70 г
няколко реценчета синьо сирене – около 60 г
няколко резенчета кашкавал – около 70 г
5-6 маслини супер мамут без костилка
млян черен пипер меланж за поръсване – 1 1/2 ч.л.
стрити сушени манатарки за поръсване – 1 с.л.
галета за овалване
1 к.ч. счукани орехи
зехтин за поръсване


Приготвяне:


Пилешките гърди се измиват и начукват. За целта върху всяко едно парче се поставя прозрачно фолио и се начуква докато не стане тъничко и формата му заприлича почти на правоъгълник. Прозрачното фолио помага да не се накъса месото.

Всяка едно се поръсва с млян черен пипер и манатарки от мелничка. Поставя се в достатъчно голям пластмасов съд и се поръсва със зехтин. В центъра се поставя резенче консервиран лимон. Това се повтаря и с останалите филета.

С не консервиран лимон вкусът няма да е толкова наситен. Консервираният лимон има специфичен аромат и затова е препоръчително да използвате точно такъв или просто да го пропуснете.

Така приготвените филета се покриват с фолио или капак и се оставят да се мариноват в хладилник за няколко часа.

След мариноването се приготвя купичка с галета, в която всяко едно филе се овалва хубаво от двете страни. После се прехвърля върху дъска и в центърът му се поставят тънко резенче кашкавал, синьо сирене, моцарела, кафена лъжица орехи и една маслина разрязана на четвъртинки. Завива се като палачинка и внимателно се прехвърля в не голяма тавичка.

Това упражнение се повтаря и с останалите филенца. Накрая се поръсват с няколко капки зехтин и една две супени лъжици галета.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути докато галетата не придобие приятен загар.

На добър апетит!




Лучия

14 коментара Скрий коментарите

Лучия,много хубава рецепта и чудесна реализация!Аз филетата ги изтънявам с нож,пъхам ги в найлонов плик и леко,леко ги начуквам,за да не се разкъсат мускулните влакна.Но и ти си достигнала сама до изолирането им с фолио!В най-скоро време ще реализирам идеята.

Аз свиснките пържолки ги изтънявам с нож, а трика с фолиото добре, че го видях в блога на Емилия 🙂

Руладините изглеждат много апетитно, Лучия! Този трик с пържолките много ми допада и се радвам, когато го разбрах, защото и самото приготовление на месото ми доставя удоволствие, откакто го прилагам. Хубав и усмихнат ден! 🙂

Мерси, Дани 🙂 Трика е много добър наистина! Хубав и усмихнат и за теб!

Лучия, чудни роладини много ми хареса рецептата ,може би само синьото сирене ще заменя с друго че не ми харесва на вкус.
СНИМКИТЕ ТИ СА ПРЕКРАСНИ!
ПОЗДРАВИ!

Мерси, Зиче! Бих ти предложила да пробваш с бри, ако ти допада 🙂

Прекрасен ден!

Много ми хареса рецептата!
Бих си направила и някакво сосче и счаша бяло винце ммм…
Наздраве Лучия!

Виж, за сосче не се бях сетила. Определено ще им утива!

Поздрави, Кате!

Чудесна импровизация! И аз си мисля за пълнени с маслини и ядки филенца и сос със сирене… Поздравления! Чудно се е получило!

Аз ти благодаря много за идеята и споделения трик с филенцата!

Поздрави 🙂

Ммм, ще опитам тази вкусотия непременно! Много ми допадна идеята за мариноването, а и плънката 🙂 Поздрави!

Радвам се, Габи! Много интересен вкус се получи след мариноването.

Хубав ден!

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here