0 0
Спагети ала Карбонара

Сподели:

Или просто копирай и пейстни този адрес

Спагети ала Карбонара

Характерно:
  • Бързо
  • Порции 4
  • Лесно

Съставки

Инструкции

Share

Стъпки

1
Готово

Сложете пастата да се вари във вряща, подсолена вода докато стане ал денте.

2
Готово

Докато приготвяте спагетите, загрейте 1 ч.л. зехтин в широк тиган и добавете вътре скилидките чесън, които предварително посмачкате леко с длан. Добавете бекона и пържете до златисто на умерена температура като извадите чесъна преди да промени цвета си.

Докато се пържи бекона разбийте жълтъците и яйцето. Добавете пармезана, малко черен пипер, разбъркайте и оставете на страна.

3
Готово

Основата на соса за паста Карбонара са яйцата. За да се сготвят и да не се пресекат, трябва да се добавят много бързо към топлите спагети веднага след изваждането им от тенджерата и моментално да започнете да ги бъркате в продължение на минута. От топлината яйцата се сготвят, а пармиджаното се разтопява и се формира гладък сос. За да се получи фин сос, отделете 2-3 черпака от водата, в която сте варили спагетите, и ги добавете на части към пастата като по този начин разредите леко соса.

4
Готово

И така.. пастата е току що сварена и отцедена; отделили сте няколко черпака от водата ѝ; бекона е златист и ви чака в тигана, който тъкмо дръпвате от котлона. Сега е момента да добавите пастата в тигана с бекона и да объркате на бързо като веднага след това добавите яйчената смес и енергично разбъркате докато не се получи фин сос. Докато бъркате добавете допълнително вода от варенето на пастата за да получите фин сос.

Сервирайте пастата веднага като поръсите с допълнително пармезан и черен пипер. Добавете по желание прясно накълцан магданоз.

Бон апети!

Лучия

Мини Капрезе парти хапки с моцарела, чери домати и босилек
Предишна рецепта
Капрезе парти хапки с моцарела, чери домати и босилек
Пекан пай
Следваща рецепта
Шоколадово орехов пекан пай с карамелен топинг
Мини Капрезе парти хапки с моцарела, чери домати и босилек
Предишна рецепта
Капрезе парти хапки с моцарела, чери домати и босилек
Пекан пай
Следваща рецепта
Шоколадово орехов пекан пай с карамелен топинг

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here