0 0
Спагети ала Карбонара

Сподели:

Или просто копирай и пейстни този адрес

Спагети ала Карбонара

Характерно:
  • Бързо
  • Порции 4
  • Лесно

Съставки

Инструкции

Share

Стъпки

1
Готово

Сложете пастата да се вари във вряща, подсолена вода докато стане ал денте.

2
Готово

Докато приготвяте спагетите, загрейте 1 ч.л. зехтин в широк тиган и добавете вътре скилидките чесън, които предварително посмачкате леко с длан. Добавете бекона и пържете до златисто на умерена температура като извадите чесъна преди да промени цвета си.

Докато се пържи бекона разбийте жълтъците и яйцето. Добавете пармезана, малко черен пипер, разбъркайте и оставете на страна.

3
Готово

Основата на соса за паста Карбонара са яйцата. За да се сготвят и да не се пресекат, трябва да се добавят много бързо към топлите спагети веднага след изваждането им от тенджерата и моментално да започнете да ги бъркате в продължение на минута. От топлината яйцата се сготвят, а пармиджаното се разтопява и се формира гладък сос. За да се получи фин сос, отделете 2-3 черпака от водата, в която сте варили спагетите, и ги добавете на части към пастата като по този начин разредите леко соса.

4
Готово

И така.. пастата е току що сварена и отцедена; отделили сте няколко черпака от водата ѝ; бекона е златист и ви чака в тигана, който тъкмо дръпвате от котлона. Сега е момента да добавите пастата в тигана с бекона и да объркате на бързо като веднага след това добавите яйчената смес и енергично разбъркате докато не се получи фин сос. Докато бъркате добавете допълнително вода от варенето на пастата за да получите фин сос.

Сервирайте пастата веднага като поръсите с допълнително пармезан и черен пипер. Добавете по желание прясно накълцан магданоз.

Бон апети!

Лучия

Солен еклер гужер със сирене чедър
Предишна рецепта
Солени еклери или гужер със сирене чедър
Пекан пай
Следваща рецепта
Шоколадово орехов пекан пай с карамелен топинг
Солен еклер гужер със сирене чедър
Предишна рецепта
Солени еклери или гужер със сирене чедър
Пекан пай
Следваща рецепта
Шоколадово орехов пекан пай с карамелен топинг

Добави коментар

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services