Мармалад от праскови

Мармалад от праскови

Продукти за мармалад от праскови:

2 кг праскови, без костилките
1 кг захар
2 пакета фикс за сладко на д-р Йоткер смесени с 4 с.л. захар

* Всеки пакет Гелфикс Екстра на д-р Йоткер съдържа декстроза, пектин, лимонена киселина и консервант като общото количество е 25 г. Ако желаете използвайте вместо него 20 г пектин плюс 8 г лимонена киселина.

Установих, че използването на фикс е много рентабилно. Първо съкращава времето за правене на сладко и второ излиза по-евтино отколкото да се купи  по отделно пектин и лимонена киселина. Направих много видове сладко с фикс като следвах инструкциите на опаковката, но на някои сладка им трябваше повечко време за варене. Забелязах, че времето за приготвяне в повечето случаи не отговаря на даденото на опаковката. На някои сладка им трябва повече време да поврят, докато други доста бързо се сгъстяват. Гъстотата най-добре проличава, когато сладкото изстине. Затова капнете по една капка върху студена повърхност и преценете дали е постигната желаната гъстота. Когато сте доволни след проверката, свалете от котлона и разсипете в бурканчета.

Приготвяне:

Почистете прасковите от костилките и ги сложете в голяма тава. Залейте ги със захарта и ги оставете за няколко часа да пуснат сок и захарта да се поразтвори.

Прехвърлете ги в тенджера с дебело дъно и ги пюрирайте с пасатор. Добавете фикса заедно с 4 с.л. захар, разбъркайте, добавете водата и оставете да заври. След това сложете захарта и бъркайте непрестанно 5-10 минути докато се сгъсти.

Разсипете мармалада в чисти и сухи бурканчета докато е още горещ и обърнете с капачките надолу до пълното му изстиване. След това съхранявайте в долап.

Да ви е сладко!

Лучия

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here